Wholistic

Wholistic is een praktijk in Deurne waar u terecht kunt voor een VoetreflexPlus massage. Een voetreflexmassage kan ingezet worden bij diverse gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, oedeem, huidklachten, spijsverteringsproblemen of overgangsklachten. Ook kan een voetreflexmassage verlichting bieden bij mentale of emotionele klachten. Lees hier meer over de indicaties.

Wat is voetreflex?

De hele anatomie van ons lichaam weerspiegelt zich in onze voeten. Door de reflexzones te masseren stimuleert men het zelf genezend mechanisme, de doorbloeding en de energiedoorstroming. Dit leidt tot ontspanning van het lichaam en geest, maar het kan ook leiden tot een betere gezondheid.

Wat is VoetreflexPlus?

Tijdens mijn opleiding bij Total Health Academy leer ik de moderne Westerse visie van voetreflex plus de authentieke Chinese voetreflexmassage technieken. De Westerse zonetherapie is 150 jaar geleden ontstaan. Hierbij oefent men druk uit op de zone van de voet, zodat het corresponderende orgaan of weefsel erop kan reageren.
In China wordt voetreflex al 4.000 jaar toegepast. Naast de reflexzones masseer je met de Chinese technieken ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.