Acupunctuur

Laat je lichaam en geest op een natuurlijke wijze in balans komen met acupunctuur. Deze eeuwenoude geneeswijze is op vele fysieke en emotionele klachten inzetbaar. Bij een acupunctuurbehandeling worden dunne naalden op specifieke punten in het lichaam geplaatst. Deze punten liggen op meridianen, ofwel energiebanen, die door het hele lichaam lopen. Door de naalden te plaatsen, wordt de doorstroming van Qi (levensenergie) gestimuleerd en blokkades opgeheven.

VoetreflexPlusTM

Wil je graag ervaren wat een VoetreflexPlusTM massage voor jou en jouw klacht(en) kan doen? Op diverse aspecten wordt er naar de klacht(en) gekeken en zo zullen we ook jouw klacht(en) behandelen. De massage kan bestaan uit:

  • Traditionele Chinese Geneeswijze meridiaanmassage met acupressuurpunten en een Westerse reflexzone massage
  • Energetische massage
  • Neuroreflexologie

Mijn werkwijze

Heb je een klacht en wil je daaraan geholpen worden? Dan zal er als eerst een intake plaats vinden. Een intake bestaat uit een anamnese en een voet- of pols- en tongdiagnostiek. De eerste acupunctuur afspraak ronden we af met een behandeling. Bij de eerste VoetreflexPlusTM afspraak ronden we de intake af met een ontspanningsmassage.

 

Met de gegevens van de intake wordt er een behandelplan gemaakt om jouw klacht te verlichten. Bij de tweede behandeling beginnen we aan de behandelingen die aansluiten bij jouw klacht. Na 5 tot 6 behandelingen zullen we evalueren of de behandelingen effect op jou en jouw klacht hebben.

 

Een acupunctuur consult duurt tussen de 45 en 60 minuten, m.u.v. de intake en kinderen t/m 12 jaar. De intake kan van 60 minuten tot 90 minuten duren.

Een VoetreflexPlusTM consult duurt circa 60 minuten, m.u.v. de intake en kinderen t/m 12 jaar. De intake kan van 60 minuten tot 90 minuten duren.

Een consult voor kinderen t/m 12 jaar duurt 30 minuten. Voor minderjarigen tot en met 18 jaar graag dit formulier invullen en meenemen.

VoetreflexPlusTM ontspanningsmassage

Verwen jezelf of iemand anders met een heerlijke ontspannende voetmassage waarmee je weer helemaal tot rust komt. Door je voeten te laten masseren wordt uw hele lichaam als het ware behandeld.

Bach bloesems

Heb je last van klachten, maar er is niets te vinden of keert het telkens terug? Volgens Edward Bach kan dit te maken hebben met jouw gemoedstoestand. Iedereen voelt zich wel eens ‘niet lekker in zijn vel’. Meestal kunnen we deze (nare) emoties/indrukken verwerken, zonder er iets van te merken. Gebeurt dit niet, dan raken we emotioneel uit balans waarop het lichaam onder andere met een ziekte of huidproblemen reageert. Met de Bach bloesems kunnen de negatieve gemoedstoestanden die de emotionele disbalans veroorzaken corrigeren.

Tarieven

Vergoeding

Praktijk Wholistic is aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT vergoedbaar en Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Afhankelijk van jouw aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om een (deel) van de VoetreflexPlusTM behandeling vergoed te krijgen, m.u.v. de ontspanningsmassages. Controleer bij jouw eigen zorgverzekering of je recht heb op een vergoeding. In de toekomst is dit ook mogelijk voor acupunctuur.

 

Je hebt geen verwijsbrief nodig van jouw huisarts of specialist.